عسل رس

عسل رس را در سایت جهان بهنوش گیتی معرفی و تحلیل می کنیم.

رس زدن عسل طبیعی

عسل به دلیل در صد بالای مواد قندی ،درواقع یک ماده جامدی است که تحت شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع درآمده است. این ماده اشباع شده قندی (منظور از قند انواع قندهایی است که در علم شیمی با پسوند اوز مشخص میشود مانند گلوکز، فروکتوز و مالتوز ) باید در واقع جامد باشد اما مایع است. به دلیل وجود این قندها به محض اینکه شرایط مهیا شود ،تغییر فیزیکی (رس بستن)، رخ می دهد. بعضی از عسل ها در شان (قاب) هم کریستالیزه میشوند.

در بعضی ازکشورهای خارجی مردم عسل رس بسته را بیشتر دوست دارند و قیمت آن هم بیشتر است.

رس بستن عسل طبیعی، دلیل بر بدی و تقلبی بودنش نیست ،بلکه نشان دهنده آن است که عسل کاملا سالم بوده و با شکر مخلوط نشده است و این خلاف تصور غلط و ریج میان مردم است که عسل رس زدە و سفت شده را تقلبی می دانند. درفصول سرد سال عسل بسیار رس می بندد.

در کل همه عسلهای خالص رس می زنند اما مدت لازم برای رس زدن عسل های مختلف،متفاوت است.

بسته به نوع گل، مقدار ذرات جامد در عسل (مثل ذرات گرده) ودرجه حرارت محیط، از چند هفته تا چند سال فرق می کند. برای مثال عسل کنار بسیار دیر رس می زند و یا رس بستن آن به محل نگهداری و دمای آنجا بستگی دارد.

علت رس بستن عسل طبیعی

علت دیگر رس زدن عسلها، آنزیم دیاستاز ترشح شده از بدن زنبورعسل است که همراه باشهد جمع آوری و تبدیل به عسل می شود.

عسلهای مصنوعی به مرور شکرک می زنند و تفاوت این عسلها با عسل طبیعی در این هست

که عسل طبیعی ،بعد از رس زدن،به شکل روغن حیوانی در می آید و اگر بارها به نحو اصولی به حالت اولیه برگردد و دوباره رس بزند ،درکیفیت وطعم آن مشکلی پیش نخواهد آمد، اما وقتی عسل مصنوعی شکرک می زند و دانه های درشت شکر قابل دیدن است وهنگام خوردن دانه های شکرکاملا حس می شود و رنگ و بوی عسل هم تغییر می کند.

عسل به مرور زمان و با تغییر دما، سفت می شود. در این حالت عسل از نظر ظاهری و فیزیکی تغییراتی می کند:

الف)  از مایع به نیمه جامد و یا جامد تغییر می کند.

ب) رنگ عسل از قرمز یا زرد یا نارنجی ،به رنگ سفید تغییر می کند.

ج) از حالت شفاف و زلال

تغییر می کند و کدر و مات می شود.

عسل رس

عوامل موثر در بلوری شدن (رس بستن) عسل:

۱دمای محیط

برای عسل دمای ۱۴ درجه سانتی گراد مطلوب ترین دما برای تبلور است به همین دلیل است که در فریزر گذاشتن عسل برای امتحان ( شکرک زدن ) کارامد نیست و همیشه عسل ها از این آزمایش سربلند بیرون می آیند.

۲دیاستاز (آمیلاز)

دیاستازها ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته نشینی و کدر شدن آن می گردد.
این فرایند فقط درعسل های طبیعی رخ می دهد. حال آنکه عسل تقلبی به علت نداشتن دیاستاز صاف و روشن باقی میماند بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که اگر عسل بعد از مدتی شکرک زد حتما طبیعی و سالم است و اگر ته نشیننشد ممکن است مصنوعی یا تقلبی باشد.

۳- میزان رطوب و آب:

در رس بستن عسل، آب نقش کلیدی دارد. آنچه موجب تبلور می شود گلوکزهیدرات است و میزان گلوکزهیدرات هم بستگی مستقیم به میزان آب موجود در عسل دارد. عسل تهیه شده از جنگل های مازندران به دلیل رطوبت بالایی که دارند، در مدت زمان کمتر از ۶۰ روز متبلور می شود، در حالیکه عسل ارتفاعات البرز و منطقه طالقان به علت رطوبت کمتر و غلظت بیشتر تا یک سال نیز ته نشین نمی شود.

۴مقدار گلوکز:

رس بستن عسل ،رابطه مستقیم با گلوکز موجود در آن دارد و هرچه میزان گلوکز بیشتر شود عسل زودتر رس می بندد. عسل اقاقیا به دلیل داشتن گلوکز کم، تا ۴ سال متبلور نمی شود ولی عسل آفتابگردان که گلوکز زیادی دارد بعد از ۳ هفته شروع به تشکیل بلور می کند.

۵ذرات ریز و معلق در عسل:

ذرات موم، گرده گل، گرد و غبار وبه پدیده تبلور کمک می کنند. عسلی که خوب صاف شده باشد و عاری از ذرات خارجی باشد دیرتر رس تشکیل میدهد.

۶نوع گرده و گیاه:

آغاز پدیده کریستالیزاسیون در عسل های مختلف با توجه به نوع گل وگرده ی استفاده شده توسط زنبور عسل، متفاوت است.

عسل در زمستان و در دمای پایین‌تر از ۱۴ درجه سانتیگراد شکرک می زند، زیرا در این دما چسبندگی خود را از دستمی‌دهد و مواد خارجی آن شروع به رسوب می‌کند .

آنچه در عسل متبلور می‌شود در واقع گلوکز هیدرات است و میزان آن به مقدار آب عسل بستگی دارد، در نتیجه عسل‌ها بارطوبت بالا سریعتر از عسل‌های با رطوبت کم شکرک می‌زنند.

رس شدن یا رس بستن عسل ، نشانه طبیعی و مرغوب بودن آن است. در مقابل نوع دیگری از سفت شدن عسل وجود داردکه به نام شکرک زدن معروف است که این نوع سفت شدن نشانه تقلبی بودن عسل است.

خرید اینترنتی عسل طبیعی، فروش عسل طبیعی، پرفروش ترین برندهای عسل طبیعی ایران، فروش عمده عسل و پخش عسل در سایت جهان بهنوش گیتی با بالاترین کیفیت در سریع ترین زمان.

انواع سفت شدن عسل :

الف) رُس بستن نشانه طبیعی بودن عسل است.

ب) شکرک زدن نشانه تقلبی بودن عسل است.

عسل رس

تفاوت رس بستن و شکرک زدن

۱رُس بستن از پایین ظرف عسل شروع می شود و به مرور همه ظرف، رُس می بندد و سفت می شود. ولی شکرک زدن ازبالای ظرف شروع می شود. بنابر این اگر سفت شدن عسل از پایین ظرف عسل شروع شود و شبیه رسوب کردن و ته نشینشدن مواد قندی عسل شود، این عسل طبیعی و مرغوب است و اگر سفت شدن عسل از بالای ظرف شروع شود ،این عسل تقلبی و مصنوعی است.

۲اگر عسل رس ببندد، ذرات بلوری تشکیل شده بسیار ریز است و زیر زبان و یا بین انگشت احساس نمی شود. عسل رُس بسته مثل کره سفت شده است و هیچ دانه شکری در آن وجود ندارد که زبری آن احساس شود. اما در شکرک زدنذرات بلوری تشکیل شده درشت هستند و دانه های شکر کاملا بین دو انگشت یا روی زبان احساس می شود.

۳اگر عسل رُس ببندد ،وقتی ظرف عسل را در آب ولرم یا روی رادیاتور شوفاژ بگذاریم پس از چند ساعت عسل به حالتاول بر می‌گردد و مایع می‌شود اما در شکرک زدن، اگر شیشه را در آب ولرم یا روی رادیاتور بگذاریم تغییری نمی کند.

۴به محض اینکه عسل رُس بسته را در دهان بگذارید ،با بزاق دهان آب می شود اما عسل شکرک زده را باید بجوید ،بهدندان می چسبد و به سختی با بزاق دهان مخلوط می‌شود

۵اگر نوک قاشق را ،آهسته روی سطح عسل رس بسته بکشید مانند کره حیوانی براحتی برش می خورد و دربرابر قاشق مقاومت نمی کند اما عسل شکرک بسته در برابر فشار قاشق مقاومت کرده و حالت چسبناک دارد و باید با فشار تکه ای ازآن را جدا کنید.

عسل تقلبی رس بسته

عسلهای تقلبی در بازار هست که شکرک نمی زند و تغییر شکل هم ندارد وخصوصیات عسل طبیعی را تاحدی داراست،آنهم بدلیل داشتن مواد نگه دارنده و شیمیایی مضر است.

عسل رس را از سایت جهان بهنوش گیتی با اطمینان از اصل بودن آن تهیه کنید.

شرکت جهان بهنوش گیتی میراث دار سه نسل از زنبورداران، تولید کنندگان و فروشندگان صادرات عسل طبیعی از ایران، کارخانجات بسته بندی عسل در ایران با دو برند عسل به نیک و عسل شانیک در مرکز ایران است.

Related Post

2 Comments

نوشتن دیدگاه